Ma bízom

Ma bízom. Ma felelősséget vállalok az életemért. Csak én tudhatom, mire van szükségem.

Tanácstalan vagy, nem tudod merre tovább, mi a helyes. Melyik irányt válaszd? Vajon melyik az igazi, melyik a valós? Ha tudnád hányszor tettem fel magamnak ezeket a kérdéseket. Nem akartam hibázni, ezért mindent számításba vettem. Sőt, sokszor jobban bíztam más ember szavában, mint a saját bölcsességemben. Útközben meg rájöttem, hogy mindenki csak a saját tapasztalataiból vonja le a következtetéseket. Csak azt tudja megmondani, hogy ő hogyan csinálta vagy épp hogyan csinálná.

De ez nem az ő élete. Hanem a Tiéd. Csak is a Tiéd! Senki nem tudhatja mi a jó Neked, senki nem tudja milyen utat választott a lelked. Oka van, hogy pont ezeket a hibákat követted el, oka van, hogy ezek az emberek léptek be az életedbe. A betegséged és a rossz érzésed sem hiába van. Azért jelennek meg, mert nem hallgatsz a saját belső hangodra. Még mindig inkább bízol más szavában, mint a saját lelked hangjára. Pedig ő tudja merre kell menned.

Nem baj, ha hibázol. Fejlődésed megköveteli, hogy hibákat kövess el. Bocsáss meg magadnak, tanulj belőle és menj tovább! Így találod meg önazonosságodat! Tanácsokat kérhetsz, de döntéseidet érzéseid alapján hozd meg.

Csendesedj hát el és figyelj. Figyelj lelked hangjára. Mit üzen Neked?