A testem és a tudatom, avagy az érzelmi evés

Furcsa mód azt hisszük, hogy a testünk és a tudatunk két teljesen különböző dolog. Pedig testünk nélkül nem maradunk életben és a tudatunk nélkül szintén nem maradunk életben. A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek többsége, nem megfelelően látja el a testét az élete során, aztán egy betegség, vagy egy párkapcsolati, családi szakítás világosíthat meg, mennyire nem törődtünk saját szervezetünkkel. “A leggyakrabban nem is tudjuk, hogy mit miért teszünk” – és amíg ezt nem tudjuk, nem is lesz megoldásunk saját magunk számára sem.

Az elménk egy túlélő mechanizmus, azaz biztonságérzetre törekszik, arra, hogy életben maradjon. A gondolatainkat legtöbbször azonban az érzelmeink szülik, és egyetlen érzelemre több millió gondolat is felvillanhat. Vagyis ragyogóan meg tudjuk magyarázni agyból, hogy mit miért gondoltunk, miközben eredetileg valamilyen érzés generálta az első gondolatot. Ha ezzel nem foglalkozunk, nem is tudjuk, hogy mit miért csinálunk, vagyis nem tudjuk, hogy valójában mit érzünk. Amíg ezeket nem hozzuk felszínre, a tudattalanban maradnak, de cselekvéseinket akkor is befolyásolják.

Írok pár példát:

  • Akkor is eszünk, amikor már nem is vagyunk éhesek. Általában ez a szeretet hiánya, vagyis a hiányt igyekszünk kompenzálni vele.
  • Sanyargatjuk magunkat, koplalunk. Általában azért, mert valakinek vagy valamilyen szabályrendszernek meg akarunk felelni, vagy mert azt gondoljuk magunkról, hogy nem vagyunk elég jók, elég tökéletesek.
  • Rendesen eszünk, de túlhajszoljuk a szervezetünket, véget nem érő sportolásba, célhajszolásba kezdünk. Nem pihenünk eleget, az elménk folyton jár, túlpörög, míg szép lassan a testünk, szervezetünk kiég. Nincs tudatos meditáció, lelassulás, alvás.
  • Függőségekbe bújunk el. Az érzelmeink elfojtása, emberi kapcsolatok hiánya miatt, drogok, alkohol, édesség, gyógyszerek mindennapos használatába hajtjuk magunkat, azonban ez csak a pillanatnyi állapoton enyhít. A megoldás az érzelmi-mentális rendszerünkben van.

Ha tudnánk minden egyes érzésünket, akkor nem ennénk túl sokat, se túl keveset, ki tudnánk mászni a függőségek fogságából és a pihenés sem luxus, hanem létszükség lenne. Szeretettel küldök Neked pár kérdést, ami közelebb visz az érzelmeid megértéséhez, önmagadhoz és ahhoz, hogy teljesebb életet élj:

  • „Valóban szükségem van még erre?”
  • „Mire van valójában szükségem?”
  • „Mire vágyom?”
  • „Mit szeretnék most?”
  • „Mi a jó nekem ebben a helyzetben?”
  • „Mi történik most körülöttem? És bennem?”

 A feladatunk tehát az, hogy a jóllétünk érdekében az érzelmeinkkel foglalkozzunk.  Igen ehhez bátorság kell, szembenézni önmagunkkal és felelősséget vállalni a tetteinkért, viszont, ha megértjük, hogy mit miért csinálunk, egy varázslatosabb élet tárul elénk, ahol végre teljesen megélhetjük azt, akik valójában vagyunk. Nem szenvedni jöttünk ide a Földre, hanem ragyogni, élni, egészségesen, önfeledten kalandozni!

Emlékezz Angyali lényedre!