Önazonosság

Valóban a külső körülményektől kapjuk meg a boldogságot? Attól leszek elégedett az életemmel, ha megfelelek a szüleim elvárásinak, ha mindent megteszek, hogy a páromnak jó legyen, ha mindent megadok a gyermekeimnek, ha sok pénzem van vagy, hogy a munkahelyemen egyfolytában a maximumot nyújtom? Ha ezeket mind kimaxolom, akkor jön a megkönnyebbülés és a boldog élet?

Őszintén válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre. A külső körülmények teljesülésétől majd jól leszek?

Rövidtávon és pillanatnyi kielégülést okozva biztosan igen a válasz.

Hosszú távon azonban, attól lesz igazán elégedett és boldog az életed, ha az, amit gondolsz, mondasz és cselekszel, az összhangban van egymással.

Megismerni magadat, felfedezni, hogy mi az, ami igazán jó Neked, hogy miért is születtél, önazonosnak lenni, úgy hogy ezer és ezer külső nyomással és elvárással találkozol nap, mint nap, egyáltalán nem egyszerű dolog. Félelmetes, ijesztő. Számtalan kérdést vet fel… például, hogy azért csinálom, mert félek, hogy egyedül maradok, hogy nem fognak szeretni. Vagy, hogy inkább megteszek másokért mindent, csak, hogy elfogadjanak.? Rendben van. Ha valóban ettől érzed magad elégedettnek és kiegyensúlyozottnak, az is teljesen oké.

Viszont emlékezz arra, hogy egyedi vagy és megismételhetetlen. Azért születtél ide, hogy kiteljesedj és, hogy bátran felvállald önmagad. Azt, aki Te vagy és nem azt, akinek megmondják, hogy milyennek kellene lennie.

Megéri a magadba fektetett belső munka, az erőfeszítés, hogy bízz magadban, hogy jobb emberré válj és ezáltal Te is jobbá tedd a világot. Ezáltal tudsz segíteni Te is másoknak, hogy önazonossá váljanak.

Én is újra és újra bejárom ezt az utat. Ma már magabiztosabban, tapasztalatokkal teli. Mert bizony nekem is volt, hogy elnyomtam a saját igényeim, csak, hogy azt mondják, milyen jófej ez a lány.. Mert féltem, hogy senki nem lesz körülöttem. Idővel persze rájöttem, hogy mindez csak illúzió. Így elkezdtem felvállalni önmagam, azt, aki valójában vagyok, megmutatni a sebezhetőségemet és végre álarcok elvárások nélkül létezni. És mivel én is önmagam számára igazzá váltam, a kapcsolataim is eképpen alakultak. Őszintén, tisztán. Álarcok nélkül. És ez mindennél többet ér. Önazonosan, valódi kapcsolatokkal élni és élni hagyni.

Kívánom, hogy merd megélni azt, aki valójában vagy!

Ölellek,

Ritaa