Betegségek lelki okai

„Az emberi lélek legjobb megjelenési formája az emberi test.”

A betegség maga egy figyelmeztetés. Nem büntetés, nem kell emögé misztikumot tenni. Figyelmeztetés, hogy bennünk valami konfliktus zajlik. Belső konfliktus pedig akkor jön létre, ha önbecsapási folyamatban vagyunk. Azaz, ha azt gondoljuk, hogy van valami, közben meg valami teljesen más zajlik bennünk. A testünk, szervezetünk folyamatosan jelez. Szól, ha valamire szüksége van, vagy ha valami nem tetszik neki. Ha erre nem reagálunk, fölerősíti a jelzéseket, ha pedig elnyomjuk magunkban, egyre drasztikusabb eszközöktől sem riad vissza. Bátorságot, őszinteséget és nyitottságot igényel ezeket az üzeneteket befogadni.

Ez az egész egy agyi folyamat, ugyanis az agy különböző területei különböző érzelmekért és szervekért felel. És ha bizonyos érzelmek folyamatosan nyomva vannak, akkor nincs rendes energiaáramlás és ellátás a szervek felé, így egy energiahiányos állapot lép fel, vagyis a szerv nem kap megfelelő ellátást és elkezd alul vagy túlműködni.

Azaz a betegségek rákényszerítenek valami olyanra, amit előtte nem tettem meg. Érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon milyen előnyöm származik ebből a betegségből.? Elsőre furcsán hangozhat a kérdés, de valamiért mégis ragaszkodunk hozzá. Talán, mert azt hisszük, hogy csak így törődnek velünk, vagy, hogy így legalább figyelnek ránk. Bármi is az ok, ezt az előnyt úgyis is meg lehet szerezni, hogy közben meggyógyulunk. Nem kell folyton küzdeni és betegségbe tolni magunkat, mert az hisszük csak így érhetünk el azt, amit valójában szeretnénk.  Egészséges állapotban könnyebb az élet, csak merjük elhinni, hogy így is megérdemeljük a mindenféle bőséget az életünkben.

Bármiben is vagyunk jelenleg, érdemes tudatosítani majd elfogadni, hogy most ez van. Valamit mutatni szeretne nekem ezzel az élet. És feltenni a kérdéseket: Vajon mit akar megmutatni ez a helyzet, állapot nekem? Hol van egyensúlyvesztés az életemben? Melyek azok a területek, amit szívből csinálok és melyek azok, amikbe belekényszerítem magam?

Írd össze magadnak, nyisd meg a szíved, legyél őszinte magadhoz!

Szívből kívánom, hogy élj egészségben!

Hogy milyen megnyilvánulási formái vannak a betegségeknek, arról írok egy következő cikkemben, de addig is egy kis érdekesség:

A bal oldalunk az érzelmi, női, nőiséggel, nővel, anyasággal, kapcsolatos rendszerünk. Azaz, ha a bal oldalunkon fáj a vállunk, fülünk, lábunk vagy bármink, akkor érzelmileg érint minket meg valami, vagy a nőiséggel, anyasággal, nőkkel való kapcsolatunkra hívja fel a figyelmet.  

A jobb oldalunk a férfi energiákkal kapcsolatos.  Elvekkel, gondolatokkal, döntésekkel, apával, apasággal függ össze. Ez a logikus részünk. Általában ilyenkor a gondolataim nincsenek összhangban a tetteimmel, vagy anyagi dologban van bennem ellenállás.

Van egy vendégem, aki a jobb vállát fájlalta egy jó ideje, aztán egyszercsak a fájdalom „átment” a bal vállára. Időközben rájöttünk, hogy olyan döntést kellett meghoznia, ami sok volt neki (jobb oldalán jelent meg a fájdalom), később ez érzelmileg is mélyen érintette (bal oldalán jelent meg a fájdalom). Felismertük a mélyebb összefüggéseket, elkezdtünk ezeken dolgozni és a fájdalom idővel a múlté lett. Nagyon érdekes összefüggésekre tudunk rájönni, ha hajlandóan vagyunk befelé figyelni és ráhangolódni, hogy mit is akar üzenni a testünk vagy épp a lelkünk?!

Mesélek egy másik példát is. Gyerekkoromban tesómnak és nekem is rengeteget fájt a fülünk. A szüleink sokat veszekedtek, amire mi fülgyulladással reagáltunk. Ugyanis lázadtunk az ellen, amit hallottunk vagy, amit valójában hallani nem akartunk. A gyerekek betegségei 7 éves korig általában a szülőknek üzen. Érdemes ilyenkor elsőkörben önmagunkat és viselkedésünket megfigyelni, mert nem is tudjuk mekkora hatással vagyunk valójában gyermekeinkre. 

Nyilván van olyan, hogy tényleg csak megfáztunk, mert túl sokat voltunk a légkondi alatt, de érdemes a tüneteket mélyebben is megvizsgálni, mert minden válasz ott lakozik bennünk, csak sokszor egyszerűbb elnyomni, mintsem szembenézni vele. Pedig hosszútávon ez sokkal kifizetődőbb és egészségesebb megoldás az élethez!

Állj hozzá nyitott szívvel!

„Be kell végre látnunk, hogy „egy embert meggyógyítani” nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre.”