Ahol a figyelem, az energia oda áramlik

Szélsebesen haladunk az év vége felé. Sokunknak ezernyi tervünk, célunk volt januárban. Van aki kapkodva keres meg, hogy még ezt meg ezt is meg szeretné csinálni, hiszen annyira eltervezte. Van, aki az ősszel inkább befelé figyel és pihen. Mindenkinek más a ritmusa, a haladási tempója. Ez teljesen rendben van. Azonban néha érdemes ránézni, hogy milyen céljaink vannak és hogyan és miként  fogjuk azokat megvalósítani. Ehhez hoztam Nektek egy újabb szemléletet! Ráhangolódásként olvasd szeretettel az előző cikkemet ezzel kapcsolatban ?

Most egy olyan eszközt hoztam Neked, ami nem csak a haladásod könnyíti meg, de segít ránézni az emberi kapcsolataidra is. Nem hiába mondják, hogy vedd körül magad olyan emberekkel, amilyenné Te is válni szeretnél, vagy akikkel inspiráljátok, húzzátok egymást. Hiszen hosszútávon fenntartani egy olyan kapcsolódást, ami csak elvesz belőlünk, egyenlő az önpusztítással. Szárnyalni, ragyogni, emelni, tapasztalni jöttünk ide. És ez nem azt jelenti, hogy az egyik ember jobb vagy épp kevesebb.. Mindenkinek megvan a saját helye ebben a világban, mindenki egyedi és megismételhetetlen, de azt érdemes tudnod, hogy mi számodra a legjobb, hogy hogyan érzed magad bizonyos emberek társaságában és, hogy merre és kikkel tudsz és szeretnél haladni és építkezni a Világban és Önmagadban. Együtt ugyanis sokkal többre vagyunk képesek. Egymást támogatva és szeretve, kölcsönös tisztelettel nem csak boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel, de a célodat is könnyebben sikerre viheted!

Fogadd szeretettel és használd egészséggel ezt az eszközt Önmagad és a célod elérésére!

2. Kapcsolati háló

1.: Rajzolj egy kört és írd bele magadat, majd mindenkit, aki körülvesz (anya, apa, főnök, munkatársak, barátok, szerető, társ, szomszédnéni, stb) írd a körön kívül.

2.:  Kösd össze magad egy vonallal a kapcsolat intenzitása szempontjából (képen bal fönt láthatod, hogy melyik vonal mit jelent) A nincs vonal emberek azt jelenti, hogy ott van az életedben, de igazából semmilyen kapcsolat nem fűz hozzá, azon kívül, hogy van.. Pl van egy tesód, de nem is beszéltek, nem is akarsz többet, ha van van, ha nincs nincs..

3.: Ha ezzel megvagy, össze vagy kötve mindenkivel, akkor jön az adok kapok egyensúlyának a vizsgálata. Azaz nyilakat rajzolsz a két egyenes végére. Úgy, hogy aki ad, attól fog menni a nyíl a másik felé.  A nyilak nagyságát is érdemes meghatározni. Keveset adok (kicsi nyíl), sokat adok (nagy nyíl). Visszafele keveset kapok ( kicsi nyíl), sokat kapok (nagy nyíl).

Lehet, hogy lesznek oda vissza kapcsolatok. Én sokat adok, ő meg keveset ad. De lehet, hogy ez így nekünk teljesen jó. Mert az ember például a gyerekének rengeteget ad normális esetben, a gyerek is ad vissza bőven azt, amit tud, de ha nem is ad vissza semmit, a gyereknek nem az a dolga, hogy adjon.

4.: Mindennel kész vagyunk, megnézzük az egész kapcsolati hálót. Megfogod azt látni, hogy inkább Te adsz, inkább kapsz, vagy egyensúlyban van ez az egész rendszer. Vagy tőlük kapok, nekik adok, de ez így van rendben.

Érdekes felismerésekhez tud ez vezetni, ugyanis rájövünk arra, hogy ki az akire számíthatunk?!

És az is lehet, hogy valakitől keveset kapsz, de tudod, ha baj van, akkor őt fel tudod hívni.

Az ember, amikor a kapcsolati hálóját el kezdi figyelni és ez nálam is így volt.. rájöttem, hogy hány helyre folyik el az energiám. Feleslegesen. Ami nagyon sokszor a célok elérésének a buktatója! Mert sokszor csak azért tartunk fenn kapcsolatokat, hogy ne legyünk egyedül, vagy épp megnyugtassuk magunkat, hogy dejó, hogy adtam, ahelyett, hogy azt az energiát másba fektetnénk. Önmagunkba és a céljainkba!

Hiszen már tudjátok! Ahol a figyelem, az energia oda áramlik! 🙂

A következő napkban, hozok még hasonló eszközöket, addig is dolgozz magadért.

Hasonló cikkekért és tartalmakért íratkozz fel a „Feliratkozom” résznél a weboldalamon!