Miért akarunk mindig, mindenáron tökéletesek vagy mások lenni?

Elmondhatatlanul imádom a hivatásomat és őszintén küldetésemnek érzem továbbadni mindazt, amit tudok. Gyakori téma nálam a szépség. Nők ezrei, sőt férfiak is keresnek meg ezzel a témával kapcsolatban. “Annyira szeretnék végre szép és vonzó lenni. Bárcsak laposabb hasam lenne. Bárcsak úgy néznék ki, mint 20 évesen.” – Rendhagyó motivációs levél szerzőnktől.

Biztosan sokunknak ismerősek ezek a mondatok. Én is átestem ezen sokszor, hajszoltam magam előtt egy képet és nem akartam elfogadni, hogy az idő telik, a testem változik, de kellő akaraterővel és kitartással ezer és ezer lehetőségem van szebbé, jobbá és egészségesebbé tenni magam. És a kulcs valójában itt van. Egészségessé. 

Sokan szinte az egészségüket is képesek feláldozni és károsítani, hogy “szépek” legyenek. Azt azért tudjuk, hogy a szépség igen relatív. Minden kornak megvolt az ideálja, minden korban más és más számított szépnek és ez a napjainkban sem igen változott, maximum egyre ésszerűtlenebbé vált. És valljuk be: a média rendkívül irreális eszményeket hirdet a szépség körül.

Olyan képek normalizálódtak a fejünkben, ami egyáltalán nem a valóság. Az olyan praktikák, mint a szűrők, világítás, szerkesztési módok jelentősen megváltoztatják az emberek külsejét. Bele sem gondolunk, hogy mindez csak egy pillanatnyi állapot és, hogy nagyon sokan rengeteget fizetnek is azért, hogy így nézzenek ki..

A szépség egy lelkiállapot, nem pedig ideiglenes testállapot!

Hidd el tudom milyen érzés nézegetni a jobbnál jobb nőket és közben bántani magam, hogy nekem ez miért nem megy?! Viszont tudod, mire jöttem rá? Hogy az egészséges nő, aki tele van energiával és önbizalommal, ezerszebb vonzóbb, mint az, aki folyamatosan sanyargatja magát koplalással, fűzőkkel és egyéb szélsőséges praktikákkal. Ez nem azt jelenti, hogy ne tegyél magadért, sőt, igenis megéri küzdeni a céljaidért. De nem mindegy, hogy megerőszakolod magad, mert a társadalom szerint ez az ideál és azt hiszed, senki nem fog szeretni, ha neked nincs darázsderekad. Vagy reálisan látod a dolgokat és boldogan, szélsőségmentesen, egészségesen éled a mindennapokat. Úgy, ahogy Neked a legjobb, ahogy Te a legjobban érzed magad.

Mert a szépség valójában itt kezdődik. Hogy rendben vagyunk önmagunkkal.

Ez mindenkinek a saját döntése. Semmi sem lehetetlen. Mégis érdemes átgondolni, hogy szellemileg (akaraterő, kitartás), fizikailag (edzések, FOLYAMATOS tiszta étrend) és érzelmileg (állandó fókusz és pozitivizmus, ami sokszor nagyon megerőltető) mennyit tudunk pusztán a tökéletes kinézetért áldozni. Ideje felfedezni a belső értékeidet is, lásd magad ezáltal gyönyörűnek és hidd el (tapasztalatból mondom), mindez kívül is láthatóvá válik, nem csak számodra, de a világ számára is!

Törekedj a kiegyensúlyozottságra, keress új örömforrásokat az életedben, tudd, hogy a mérték az érték és szabadítsd fel a lelkedet a korlátozott gondolataidtól, hogy Te csak így és így lehetsz tökéletes. Ismerd a határaidat és így tegyél magadért kívül és belül is egyaránt, mozogj rendszeresen, egyél olyan ételeket, amik táplálják a testedet, igyál sok vizet, méregteleníts kívül, belül, kapcsolódj olyan emberekhez, akik szeretnek és Te is szeretsz. Fejleszd magad, tanulj új dolgokat, fedezd fel a világot és élvezd az életed. Hisz azért vagy itt, hogy ragyogj, kalandozz, áramolj és élj!