Karácsonyhoz közeledve…

Egyre többen vagyunk, akik felébrednek és látják, érzékelik, hiszik, hogy a legjobb dolgok az életben nem dolgok, nem tárgyak, hanem élmények, örömök, események, felismerések, történetek melyeket egymásnak mesélünk és megélünk, az, amikor összeér a szívünk.

Az, amikor a külső zajos világ ellenére is egyfajta belső béke lebeg a levegőben. Vagy épp egy- egy kedves szó, finom érintés, egy ajándékozott mosoly, egy bátorító pillantás. Ezek a valódi ajándékok, melyek melengetik a szívünket. 

“Híjában vagyunk a jó szónak, az érintésnek, az értékelésnek, a dicséretnek. Add meg hát másnak azt, amire magad is vágysz, amire neked is a legnagyobb szükséged lenne. Észre fogod venni, hogy mindez visszaérkezik Hozzád is; az általad indított, a nagyvilágban keringő szeretetfolyam megsimogatja szíved-lelked… és így megy ez körbe-körbe.”

Viszont ahhoz, hogy másoknak is tudj adni önmagadból és a szeretetedből, kiemelten fontos, hogy Te is jól érezd magad a bőrödben. Hozz valódi boldogságot az életedbe és áraszd magadból ezt, vigyél fényt a környezetedbe és éljétek meg meghitten, nyugalomban, szeretetben az ünnepeket. 

Most arra hívlak, hogy csempéssz lassulást az ünnepek előtti idődbe. Engedd meg magadnak, hogy feltöltődve, izgalommal teli várakozással készülj az ünnepekre. Hogy ne csak beess a rokonokhoz, hanem meg is érkezz. Hogy ne csak azon agyalj, hogy mit nem csináltál még meg, mit nem vettél még meg, hanem tudj örülni a jelennek. Hogy átérezd, hogy minden a helyén van és minden rendben. Kívánom Neked, hogy ajándékozz magadnak befelé figyelést, lassulást, jelenlétet és mindent, ami örömöt okoz a szívednek. 

Íme pár gondolatébresztő, tegyél egy lépést önmagad felé, cselekedj szívből, majd add tovább és szeress!

  • Apróságok

Sétálj egy erdőben, szaunázz egyet, menj el masszázsra, találkozz és beszélgess a barátaiddal, aludj egy nagyot… Csinálj bármilyen apróságot, mely kiszakít az év végi hajtásból és engedj a kényeztetésnek. 

  • Törődj, figyelj önmagadra is

Figyelemre mindannyiónknak szüksége van, szeretjük, ha meghallgatnak, törődnek velünk. Azt érezzük olyankor, hogy fontosak vagyunk, hogy van értelme léteznünk. De vajon ezt hogyan tudnánk önmagunknak is megadni? Hiszen, ha mindig másoktól várjuk, akkor valójában függünk is valamitől, valakitől. A függőség pedig rabságban tart. Szabadítsd fel magad ezektől a kötelékektől és tudd, hogy fontos és szerethető vagy. Tisztázd a testi, lelki, szellemi szükségleteidet és add meg magadnak mindezeket. Merd megélni a benned lévő változásokat, érzelmeidet. Szeretetre születtél, azért vagy itt, hogy ragyogj. De ehhez előbb ezt Neked is érdemes elhinned és megélned. 

  • Használd a képzelőerődet

Álmodozz néha, kötetlenül, korlátok nélkül. Az emberiség életét megváltoztató találmányok nagy része úgy született, hogy a feltaláló előbb elképzelte egy addig ismeretlen és még a fantázia birodalmába tartozó tárgy vagy eszköz működését. Az álmodozás, a vágyaid feltérképezése a teremtés első lépése!

  • Engedd meg magadnak, hogy megengedésben legyél

Sokan próbálják az egész életüket precíz térkép szerint, előre eltervezetten élni, ám az igazi élmények általában akkor születnek, ha a megengedés és befogadás állapotában vagyunk. Ide pedig a túlzott, korlátozott elvárások elengedésén keresztül vezet az út.

Ezer és ezer ötletem van még, ami közelebb visz a meghittséghez és szeretethez. Ha úgy érzed elakadtál, írj nyugodtan nekem. Ha csak beszélgetni szeretnél, írj bátran, meghallgatlak. Nem vagy egyedül ezekben a percekben sem. 

Ajándékul meg fogadd szeretettel a legújabb e-füzetem, ami segít jobban megismerni és megszeretni önmagad! ITT megtalálod.

Kívánom, hogy fedezd fel az önmagadnak szóló ajándékozás örömét is és éld meg csupa-csupa hálával körbe véve azt a csodást, akinek valójában születtél! 

Áldott Ünnepeket drága Olvasóim!