Várakozás helyett változás!

Mi emberek imádunk várni, várakozni. Várjuk, hogy végre nyár legyen, várjuk a nap végét, hogy végre hazamehessünk, várjuk a hétvégét, azt, hogy mindig máshol, egy jobb helyen legyünk.

Várjuk, hogy felhívjon, hogy hozzánk szóljon, várjuk, hogy elmúljon a fájdalom, a betegség, a sírás, várjuk, hogy elfelejtsük és megértsük végre, azt, ami van, vagy azt hisszük, hogy lesz. Várjuk az igazit, azt, hogy újra találkozzunk, várjuk, hogy megjelenjen a pillanat, az a hatalmas lehetőség, várjuk a változást, hogy több időnk legyen, hogy végre legyen elég erőnk… Mindig csak várunk és várunk és közben elmegy mellettünk az életünk.

A várakozásban élünk, pedig ha tudnánk, ha valóban éreznénk, hogy mennyi csoda vár ránk, nem halogatnánk, nem várakoznánk annyit. Mert minden, ami kilök a komfortzónánkból, értünk történik. 

Értem én, hogy azt gondolod te erre nem vagy képes, vagy már annyiszor próbálkoztál lefogyni, diétázni vagy épp szerető, hű társra találni és megértem, átérzem, ha ez eszeveszettül fáj. Azt is tudom, hogy az idő halad, mi öregszünk, vannak berögzült szokásaink és megannyi hitrendszerünk, talán olyanok is, amiket észre sem veszünk. De valóban boldog vagy így? Ezt az életet szeretnéd élni? Azt az életed éled, amire annyira vársz? Amire szíved legmélyéről vágysz? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket és nézz mélyebbre, lásd meg, amit súg a szíved. Mit üzen Neked? 

Hol van benned az a gyermek, aki számára sosem létezett lehetetlen, aki újdonsággal és kíváncsisággal tekintett a jelenre? Mert mindannyiunkban él egy belső pici gyermek, aki teli lehetőségekkel jött erre az életre, aki számára nem volt lehetetlen és, aki nem várt, hanem örömmel tekintett az életre. 

Mindannyiunkban van sérülés, fájdalom, szomorúság és megannyi érzés, amit lehet jobb lenne nem is érezni és átélni, legalábbis ezt gondoljuk.. de enélkül nem tudnád milyen az öröm, a gondoskodás, a nyugalom, játékosság, humor, az, ha valaki őszintén szeret és tiszta szívből átölel. 

Kellenek ezek az érzések és fájdalmas tapasztalások is, mert általuk is tudunk növekedni és többek lenni. 

Az idő halad, bármit is csinálsz. De tudod sosem késő változni és változtatni. Rálépni arra az útra, ami lehet őrült, rendszeren kívüli vagy épp teljesen bolondos. Legalábbis mások szerint…, de a szíved súg és üzen. És számodra ez az őrületes út hozza el az igaz életed. El sem tudom mondani mennyire megéri. 

Mennyire megérni nem várni, hanem cselekedni. Akkor is, amikor minden és mindenki azt mondja, hogy ez lehetetlen, hogy ez őrültség, de te tudni fogod, hogy mégis ez a helyes. Mert a szíved, a lelked vezet. 

Az ego az, ami veszíthet, a szív szeret! 

Bármi is legyen a célod, a vágyott jövőd, vagy épp a legmerészebb álmod, bármennyi éves is vagy, ez most a Te időd! A Te életed és a Te jelened. 

Most tudsz ezen változtatni, most tudsz másképp rálátni és másképp reagálni. Most tudsz másképp dönteni vagy épp támogatást kérni, ha úgy érzed egyedül még nem megy. Most tudsz egy apró lépést tenni. Annyira megérdemled! Én érzem. Bárcsak Te is most éreznéd! Teljes szívemből kívánom Neked.

Egy másodperc, egy perc, egy döntés, egy lépés, egy szó, egy ölelés, egy tett, egy pillanat megváltoztathat mindent. Apró kis pillanatok ezek, melyek az életünket alkotják. Tudunk tenni érte, értünk, önmagunkért.

Végtelenül hiszek benne. Végtelenül hiszek Benned!