A tested akkor is szeret, ha te nem szereted őt

Legtöbbször azt hajtogatom, hogy „hidd el, ami belülről jön az számít igazán”. És ezzel végtelenül egyet értek ma is, de egyáltalán nem elhanyagolható a külsőnk sem. Érdemes törődni vele, nagyon is! Eljárni edzeni, vagy csak sétálni naponta fél órát, megmasszíroztatni magad, és még sorolhatnám.

Hosszútávon hálás lesz a tested ezekért az apró cselekedetekért. 

Viszont az egyáltalán nincs rendben, hogy a külsőnkkel azonosítjuk magunkat. Hibákat keresünk és találunk is rajta egyfolytában, bántjuk magunkat, hogy „hogyan nézhetek így ki, mért van rajtam az a plusz redő, mért áll el a fülem, az integető izomról ne is beszéljünk.. és egyáltalán mért csak vállig ér a hajam…” 

Az évek és a társadalom nyomására sajnos kialakult bennünk egy olyan kép, hogy hogyan is kéne kinézni. Hogy milyen egy igazán szexi test. 

Egyrészt ez valóban csak a fejünkben van, ez egy magunkkal szembeni elvárás, mert mindenkinek más és más a szexi. 

Másrészt ha belegondolsz, a tested, szervezeted mindent megtesz érted, hogy te életben maradj. Bántod őt, csúnyákat gondolsz róla, hibáztatod, alkohollal és táplálékhiányos kajákkal eteted, nem hagyod aludni, de még pihenni sem, stresszeled… Vagy csak folyton a tévé előtt ülsz és mindezek mellett elvárod, hogy ragyogóan nézzen ki, úgy ahogy a fejedben elképzelted. 

Annyi mindent teszünk, amivel magunkra haragíthatnánk a testünk, és ő még is képes még mindig lélegezni, mozogni, nevetni, és még mindig lehetőséget ad arra, hogy éljük az életünk. Úgy gondolom, hálával tartozunk a sok munkáért, amit értünk tesz és hibáztatás helyett tegyünk meg érte mindent, hogy jól érezze magát. Érdekes módon ez kihat a közérzetünkre, a hangulatunkra, a hozzáállásunkra, a kapcsolatainkra, a belső világunkra is, ami visszahat a testünkre és úgy, hogy észre sem vesszük, idővel egy teljesen más képet fogunk látni magunkról. 

Érdemes tenni minden nap a testünkért, a kinézetünkért, de nem azért, mert utáljuk, hanem, mert támogatni szeretnénk őt abban, és megkönnyíteni a dolgát, hogy életben és egészségben tartson minket.  Annyira más ez a hozzáállás és mindez tényleg csak azon múlik, hogy milyen „szemüveg” van rajtad. 

23 napon keresztül minden nap vedd fel ezt a szemüveged és próbáld ki, nézd meg milyen érzés. Lehet az első pár nap totálisan nem lesz önazonos, mert teljesen más van a fejünkben, hogy mitől vagyok vonzó és szerethető, stb. (erről írok majd a következő cikkemben). Tudd, hogy ez teljesen rendben van. DE amint azon kapod magad, hogy már megint bántanád, emlékezz arra, hogy ő tényleg szeret téged és csak ugyan erre vágyik. És amint elkezded ezt őszintén, átérzéssel, odaadással megélni és így viszonyulni hozzá, sokkal hálásabb lesz, mint ahogy azt valaha is el tudtad képzelni. 

Ha elakadnál, akkor meg tudd, itt vagyok!  =)