Test-lelki megújulás nyáron! 

Hiszek az apró lépések erejében, hogy a mindennapi kis szokások, tettek, döntések elvezetnek a vágyott eredményhez. Ehhez azonban valóban elhatározás kell, nem is akármilyen. Szívből jövő, belülről fakadó, hogy azt érezd, hogy nincs is más lehetőség csak, hogy megvalósuljon.

1. Felismerés, kérdések önmagunkhoz

Apró lépések, hogy szabadon, önfeledten, mosolyogva töltsd a nyarad. Hogy ne csak megjátszd, hogy hű de jól vagy, hanem valójában ezt is érzed. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit is szeretnél valójában? Valóban abban a mínusz 5 kilóban találod meg önmagad? Mert, ha igen akkor mit vagy hajlandó érte megtenni? És most nem arra gondolok, amikor sanyargatjuk magunkat és csak magunkra kényszerítjük megfelelésből, vagy elvárásból…

Egy valódi szívből jövő elhatározás és vágy tényleg annyira erős, hogy szinte észre sem veszed az akadályozó tényezőket. Ott lesznek, de a fókuszod nem az elnyomáson van, hogy nem eheted meg azt a fagyit, vagy nem ihatod meg a fröccsödet. Hanem pontosan tudod mit kell tenned, ahhoz, hogy eljuss a valódi önmagadhoz. Legyen szó a testedről vagy a lelkedről, mindkettő üzen. Csak, amikor nem hallgatunk a belső hangunkra, megjelenik az üzenete a testünkön, hogy észrevedd végre. 

Mi az amit oly régóta szeretnél, de nem merted eddig megtenni? Vagy mi az, amire vágysz, de erősebb benned az az érzés, hogy ezt úgysem tudod elérni? 

Mi lenne, ha már úgy élnél, hogy ezt elérted? El tudod ezt képzelni? Hogyan viselkednél akkor? Mit csinálnál, mit hallgatnál? Kikkel vennéd körül magad? Milyen szokásaid lennének? Hogyan öltözködnél? Miben lennél más?

Írd össze ezeket, majd nézz rá és csak képzeld el, hogy ez már most is így van, érzed át minden egyes porcikáddal, táncolj, fürödj ebben a pillanatban.

Legyen szó önmagad kinézetéről, párkapcsolatról, munkahelyről, bármiről ami épp foglalkoztat és teljes szívedből érzed, hogy ezt szeretnéd. Csak érzed át és maradj ebben, míg tényleg minden porcikáddal azt nem érzed, hogy ez a valóság. 

Idővel és gyakorlással annyira erős lesz benned ez az érzés, ha valóban hozzád tartozik és tényleg tiszta szándék vezet téged, hogy automatikusan cselekvésbe kezdesz. És bármikor elgyengülnél, ami teljesen normális, hiszen emberek vagyunk és nem lehetünk egyfolytában ezer százalékon… csak emlékezz erre az érzésre. 

Éld úgy a mindennapjaidat, mintha ez már a tiéd lenne és közben cselekedj. Tegyél apró lépéseket az eredeti önvalód felé, öleld át minden nap, szeresd őt, legyél büszke rá, hogy vannak céljai és álmai és tegyél meg mindent, hogy örömödet leld az életedben. Mert nem szenvedni jöttünk ide, nem sanyargatjuk magunkat egy életen át, több van bennünk annál, minthogy bántsuk magunkat. Tanuld meg szereti önmagad minden helyzetben és minden körülmény közepette. Egyrészt így tudsz egyre többet adni másoknak is, másrészt a te életed is virágzóbb, könnyedebb és önfeledtebb lesz. Kezd el még ma és változtass az életeden ha úgy érzed erre van szükséged. 

Lehet, hogy nem ismerjük egymást, és hidd el tudom, mennyire nehéz, fájdalmas lehet ez, de csak az elején. Aztán egy teljesen más energia kerül be az életedbe. És ha úgy is érzed egyedül vagy ebben, hidd el én is küzdöttem és küzdök is sokszor önmagammal szemben, de megengedem, hogy mégis a szeretet győzedelmeskedjen. És még így ismeretlenül is tudom azt mondani, hogy szeretlek és fogom a kezed, amíg úgy érzed, hogy ez egyedül nem megy.