Célok. Tervezés. Tudatos teremtés

„Ha nem éred el egy célod, az azért van, mert vagy nem a valódi célod, vagy mert nem a tiéd.  Ha a Te valós célod lenne, akkor önmotivációd, belső hajtóerőd észrevétlenül emelne abba az állapotba, ahol erőt és energiát nem kímélve haladnál észrevétlenül az elérése felé.”

Szeretném más nézőpontból megközelíteni a célok, tudatos teremtés témakörét. Számos cikket olvashatunk erről, de vajon mi az, amit még nem vettünk számításba? Bízom benne, hogy ez a nézőpont, ad egy kis löketet és hasznodra válik, hogy közelebb kerülj a célodhoz és elérd mindazt, amit valójában teljes szívedből szeretnél.

Ezt bevonzottuk, megteremtettük! Szoktuk mondani, de szerintem bizonyos szempontból ennél azért egyszerűbb a történet.

Ahol a figyelem, az energia oda áramlik! Vagy úgy is mondhatnám, ahol a figyelem, ott a lehetőség!

Az agyunk az ilyen egyszerűen működik. Őszintén szólva én végtelenül hiszek ebben és szeretek rózsaszín felhőn repkedni, hogy a képzeletemmel majd én megteremtek mindent és biztosan rengeteget is segít abban, hogy elérjem, amit szeretnék, de tulajdonképpen, vagyis, ha racionálisabban közelítem meg a dolgokat, se bevonzani és teremteni sem tudunk semmit, abban az értelemben, hogy ráhangolódom és vizualizálom a dolgokat.

A valódi kérdés az, hogy hajlandóak vagyunk e bármit tenni. Mit is vagyunk hajlandóak megtenni, annak érdekében, hogy elérjük azt a célt?

Mindemelett hogyan tudunk úgy működni, mint az íjász, aki ránéz a célra, kifeszíti az íjat, lehető legjobb tudása szerint céloz és elengedi a nyilat és hagyja, hogy a dolgok csak történjenek. Tehát mindamellett, hogy Te beleadsz apait, anyait, még áldozatot is hozol a célod elérése érdekében, de megengeded, hogy a görcsös akarás helyett, mindez rugalmasan történjen? Mert bízol és hiszel, hogy pontosan abban a formában fog ez elérkezni hozzád, ahogy számodra az a legjobb. Tehát nem rohangálsz a nyílvessző után, hogy kicsit menjél balra, kicsit jobbra, vagy elkezdesz szaladgálni a céltáblával, hogy sikeres legyen a lövésed.. Hanem elengeded a „mindenáron csak így lehet görcsös akarást” és engeded, hogy a nyilad csak szabadon repüljön, mert tudod, hogy szíved lelked benne van és pontosan oda érkezik, ahol a számodra legjobb helye van. És az is lehet, hogy 100-szor mellé lősz, de tudod, hogy ezek a tapasztalatok juttattak el arra, hogy végül a céltáblád közepébe érjen az a bizonyos nyíl, ami már nem egy egyszerű nyíl lesz csupán, hanem egy olyan, ami bejárta az egeket, a mélységeket, néha félre is ment, de az íjásza kitartott és hitt benne, hogy bármi is történik, bármennyire is esik és fúj, bármennyiszer is próbálkozik, végül biztosan megérkezik.

A mese után térjünk is rá arra, amiért valójában elkezdtem ezt írni Nektek ?

Tapasztalom, hogy nagyon gyakran az emberek a célt, összetévesztik a formával.

„Szeretnék egy házat, egy autót, egy családot.” Rendben van, de ha ezek meglesznek, mit fogsz érezni? A „szeretnék egy családot” mondat mögött gyakran az rejtőzik, hogy szeretetet szeretnék és a családtól várom mindezt. Hogy akkor ez majd beteljesíti a célomat. De ez csak egy formája a szeretetnek. Vagy „szeretnék egy autót”, mert akkor tudok utazni. Valójában szabadságra vágyom, az autó egy eszköz, forma hozzá, hogy ezt megvalósítsam. Természeten mindenkinek más és mást jelentenek bizonyos formák. Vagyis a kérdés, hogy mi is a valódi célod? Vagy a célod mögötti valóság? Biztonság, szeretet, szenvedély, szabadság?

Valóban az autó, ház és hasonló dolgok hozzák e ezeket Neked, vagy valójában önmagadban kéne megtalálnod és egyébként ezek meg jók, ha vannak?

Tedd fel magadnak a kérdést. Mitől éled meg a biztonságot, szabadságot, szeretetet? Egészítsd ki azzal, ami számodra most a legfontosabb és szánj magadra pár percet, hogy átgondolod, hogy mi a célod mögöttes tartalma?!

Az is gyakori cél, hogy „Boldog szeretnék lenni.”. Oké. Honnan tudod, hogy boldog vagy? Mi történik akkor? Mi van körülötted?  Sokszor keresnek meg hasonló témával, de amikor ezekre rákérdezek, a legtöbbször a válaszokat sem tudják.

Pont ezért, ha céltervezésről van szó, más oldalról szoktam megközelíteni a dolgokat. Szuper, ha mindezekre Te tudod a választ, mégis, annyi minden van, ami befolyásolhatja a nyilad célba érkezését.

Fogadd szeretettel és használd egészséggel, az alábbi eszközöket, ami segíti a fókuszodat a célod irányába helyezni!

1.: Az erő útja:     

  • Csendesedj el pár percre rajzold fel egy A/4-es lapra ezt az ábrát és írd össze, az összes tevékenységet, amit végzel és helyezd el ebben a rendszerben és oda tedd, ahol helye van.

  • Minden tevékenységet írj fel, amit a mindennapokban csinálsz. Vasalás, tánc, bkv-zás, edzés, főzés, könyvelés, könyv írás, randizás, család, tanulás, stb.

  • Azokat a dolgokat, tevékenységeket, ami sok pozitív energiát ad, de koncentrációt is igényel, értelemszerűen a jobb felső sarokhoz írod. Ha az adott tevékenység se pozitív energiát, se negatívat nem ad, de koncentrációt igényel akkor, az a jobb vízszintes vonalra kerül.

  • Utána írd fel, hogy mennyi időt töltesz ezekkel? Mennyi időt igényel? Hányszor? Milyen hosszú?

  • Írd addig, amíg úgy érzed minden bekerült a rendszerbe.

Nézz rá és csak figyeld! Majd kezd el átgondolni, hogy hol, mi az, amivel tudsz valamit kezdeni és, mi az, amivel nem? Hogyan tekintesz az egész rendszeredre?

Olykor ha papírra vetjük a dolgainkat, a tudatalattinkból kikerül a felszínre és ráláthatunk, hogy valójában mennyi minden is van ott, amivel foglalkozunk, de egyáltalán nem épít minket. Itt is pont ez a helyzet. Felszínre került az a rengeteg tevékenység, ami pozitívan hat rám, de az is, ami valójában lehúz.

Az egyik tanulóm mondta, hogy neki a fűnyírás egy negatív energia. Rendben van. Mit tudunk ezzel kezdeni? Esetleg felfogadsz egy kertészt, vagy a fiadnak szólsz, hogy zsebpénzért cserébe nyírja le, vagy a szomszéddal bizniszeltek, hogy viszel neki a friss termésből.. Számtalan lehetőség van, a kérdés, hogy mit ér Neked? Inkább megkérsz valakit, aki lehet, örömmel is csinálja, vagy Te csinálod, de közben folyamatosan bosszankodsz, a kedved is elmegy és már a családdal sem ugyan olyan lesz este…

Hogyan tudod minimalizálni a negatív dolgokat? Mit tudsz tenni és mit vagy hajlandó megtenni ennek érdekében?

De az is egy érdekes felismerés lehet, hogy a pozitív rekreáció és a pozitív koncentráció mennyire van egyensúlyban. Nekem például szinte minden a pozitív koncentrációban van, hiszen mikor konzultációt, előadást vagy épp edzést tartok, akkor ezek folyamatos figyelmet igényelnek és pozitívan hatnak a testemre, lelkemre is. Igen ám, de ez egy idő után bármennyire is pozitív, fárasztó is.

Hogyan lehet egyensúlyba tenni ezt a hálót? Nem azt jelenti, hogy mindenhol ugyan annyi legyen, de érdemes ilyenkor olyan tevékenységeket is behozni, ami ténylegesen kikapcsol és feltölt, hogy utána újból tudd csinálni a többi tennivalód. ?

Ezzel a gyakorlattal, már rálátunk például arra, hogy mi veszi el a legtöbb figyelmünket és mi az, ami valóban közelebb visz a tervezett célunkhoz. Hiszen, ahol a figyelem, az energia oda áramlik!

A következő napkban, hozok még hasonló eszközöket, addig is dolgozz magadért.

Hasonló cikkekért és tartalmakért íratkozz fel a „Feliratkozom” résznél a weboldalamon!