Mi akadályoz meg minket abban, hogy értékesnek érezzük magunkat?

A világ folyamatos változásban van. Szeszélyes, néha kiszámíthatatlan, mégis tele van izgalommal. Nincs olyan, hogy ne történne valami.

Naponta beszélek emberekkel és gyakran észreveszem, hogy a legtöbb esetben külső tényezőktől tesszük függővé az életünket. Azaz önértékelesünket a világ eseményei befolyásolják, aztán csak azon kapjuk magunkat, hogy instabil lábakon állunk, hangulatingadozásaink vannak és mindennek érzed magad, csak épp szerethetőnek és értékesnek nem.

Ha csak akkor tartjuk magunkat értékesnek, ha a párunk szeret, ha sikert érünk el a munkánkban, ha minden nap kőkeményen lemegyünk edzeni.. akkor, ha beüt egy válsághelyzet, az első lesz, hogy ez meginog. A siker mulandó, a párunk elhagyhat, a szépség és az izmok – mennek, ahogy az idő előrehalad. 

Mégis van arra megoldás, hogy bármi is történjen, bármilyen krízis történik a külvilágban, Te annak ellenére is megőrizd a belső középpontod.

Ezzel a néhány eszközzel meg közelebb tudsz kerülni az értékességed megtapasztalásához:

  • Az én és én és a nekem cselekedetek helyett, tűzz ki olyan célokat, amit önzetlenül adsz a világnak. Nézd és lásd a szíveddel a világot. Én helyett gondolkodj MI-ben, egy náladnál nagyobb minőségben és szolgálatban.
  • Fogd fel az életed úgy, mintha az egész egy tanulás lenne. Így ha kudarc ér, akkor is tudod, hogy ez csak egy újabb tapasztalás, ami által jobb és jobb lehetsz. Ha csak az eredményeket kajtatod, megfeledkezel az előtted lévő lehetőségekről.
  • „A emberi értékek, mint az erények, a spiritualitás, vagy a belső tartás és erő az, ami a stabil önbecsülésünket adja.” Az egészséges test mellett, fókuszáljunk a belső értékeink erősítésére és ne mindig kívülről jövő visszacsatolástól várjuk, hogy elég jónak érezzük magunkat. Ismerd el, hogy ugyan mindig van hova fejlődni, de már most is szerethető és értékes vagy. Csak azért mert létezel. Ez a belső tartás a legnagyobb válságban is stabil lábakon és érzelmeken fog tartani. Gyakorold!
  • Hetente, de akár naponta is kérdezd meg magadtól: Mitől vagyok különleges, egyedi és megismételhetetlen?
    Mit csinálok másképp, mint a többiek?
    Mik a pozitív tulajdonságaim? Minden nap írjunk le 3 pozitív dolgot magunkról, ez segít tudatosítani a meglévő erényeinket.

Ezek az apró lépések és kérdések észrevétlenül elkezdenek formálni, majd egy nap felkelsz és rájössz, hogy a külső, nem kontrollálható eseményekre nem alapozhatjuk a belső jólétünket.

Majd megnyugszol, mert rájössz, hogy valójában a kulcs a változáshoz bennünk van.

Sok erőt és szeretetet küldök az utadra! ? Emlékezz, ragyogni jöttél ide!

Ölellek, Ritaa